Joachim Löw stopt na het EK na vijftien jaar als bondscoach van Duitsland

AMSTERDAM –¬†Joachim L√∂w stopt na het EK van komende zomer als bondscoach van het Duitse elftal. Voor de 61-jarige L√∂w komt er dan een einde van een periode van vijftien jaar als keuzeheer van de Duitsers.

L√∂w werd na het mislukte EK in 2004 assistent van J√ľrgen Klinsmann en nam de functie van bondscoach na het WK twee jaar later in eigen land van Klinsmann over. Met de Duitsers werd L√∂w in 2014 wereldkampioen in Brazili√ę.

 

‚ÄěIk ben trots, want het is voor mij heel speciaal en een enorme eer om betrokken te zijn bij de beste voetballers van het land‚ÄĚ, zegt L√∂w in een verklaring op de website van de Duitse voetbalbond. ‚ÄěIk heb prachtige triomfen met ze behaald en pijnlijke nederlagen met ze moeten slikken. Het gewonnen WK in Brazili√ę was een magisch moment. Ik ben de Duitse bond voor eeuwig dankbaar dat ze mij deze kans hebben geboden.‚ÄĚ

Löw zal er alles aan doen om op een zo mooi mogelijke manier afscheid te nemen van de Duitse nationale ploeg, want het laatste grote eindtoernooi eindigde in een deceptie. Duitsland kwam als regerend wereldkampioen tijdens het WK van vier jaar later in Rusland niet door de groepsfase.

Telesport

Share article

Latest articles