João Félix leeft al snel op bij Barça: ‘Deze stap is goed geweest’

João Félix maakte zaterdagavond tegen Real Betis zijn eerste doelpunt voor Barcelona en de Portugees voelt zich nu al op zijn plek in Catalonië, geeft hij aan. De aanvaller wordt dit seizoen door Barça gehuurd van Atlético Madrid.

João Félix begon tegen Real Betis voor het eerst in de basis bij Barcelona en maakte de openingsgoal bij de ruime thuisoverwinning. Met een slim overstapje was de huurling ook nauw betrokken bij de 2-0 van Robert Lewandowski. ‘Ik was natuurlijk heel blij dat ik in de basis mocht starten en ik kijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd’, zei Joao Felix tegen Movistar+.

 

‘Ik wist al dat het makkelijk zou zijn om in dit team mee te draaien, want ik heb alleen maar goede spelers om mij heen. Ik doe er nu alles aan om weer op topniveau te komen en iedereen binnen de club helpt mij daarbij. Ik zit in een fijne omgeving. Deze stap is goed voor mij geweest. Ik ben gelukkig hier en ik hoop Barça nog vaak te kunnen helpen’, aldus de Portugees, die bij Atlético niet meer in de plannen voorkwam van trainer Diego Simeone.

tromoto nv

Plezier
Barcelona-trainer Xavi Hernández genoot zaterdagavond van de ambiance in Estadi Olímpic de Montjuïc: ‘Het leek qua sfeer wel op Camp Nou. Ik denk dat de mensen in het stadion hebben genoten van ons en ik vond het mooi om te zien dat we met heel veel plezier op het veld stonden. En dat straalden we ook uit. We hebben een geweldige tegenstander overtuigend aan de kant gezet.’

‘Ik wil niet zeggen dat het een perfecte wedstrijd was, maar het was op veel onderdelen uitstekend. Ik ga met een heel tevreden gevoel naar huis’, aldus de coach, die positief is over de rol van João Félix in zijn formatie. ‘Hij heeft een groot verlangen om belangrijk te worden voor het team’, besluit Xavi. Barcelona bezet na vijf wedstrijden de koppositie in de Spaanse competitie.

vi.nl

Share article

Latest articles