QN Sport+ Television N.V.

Josep Guardiola kan dit weekend kampioenschap al binnenhalen

Het is pas half maart, maar Bayern München kan de champagne nu al koud zetten. Door de resultaten van dit weekend kan de club volgende week al kampioen van Duitsland worden. Als het zaterdag wint bij FSV Mainz en concurrent Borussia Dortmund punten morst in Hannover, is Bayern met nog acht (!) wedstrijden te gaan niet meer in te halen. De voorsprong van Bayern op Dortmund bedraagt momenteel 23 punten.

Bastian Schweinsteiger ziet het wel zitten om in Mainz het kampioensfeest te vieren. “Het zou super zijn, als dat lukt. We zijn al een aantal keer in Mainz kampioen geworden. Dat is altijd geinig, omdat de mensen in Mainz dan meefeesten”, zegt hij in Bild. “Maar eigenlijk maakt het ons niet uit, waar en wanneer we de titel pakken.”

Bayern München maakt een uitzonderlijk goed seizoen door. De ploeg van coach Josep Guardiola morste in 25 wedstrijden pas vier punten, door twee gelijke spelen. Een nederlaag hoefde de club nog niet te incasseren. Gisteren (zaterdag) won het voor eigen publiek met 2-1 van Bayer Leverkusen, dat vierde staat.

Bron : FC Update.nl