Jubileumgoal Huntelaar helpt Ajax aan simpele zege op PEC Zwolle

Na een aantal verloren wedstrijden op rij heeft Ajax zaterdagavond weer gewonnen. In de eigen Johan Cruijff ArenA had de koploper in de Eredivisie geen kind aan PEC Zwolle: 4-0.

De ploeg van Erik Ten Hag verloor in korte tijd tegen Liverpool (Champions League, 1-0), FC Twente (1-2) en Atalanta, maar spoelde zaterdagavond die nare smaak deels weg met een simpele zege.

Ajax startte met Daley Blind in de basis De verdediger miste afgelopen woensdag nog het duel met Atalanta Bergamo omdat hij ziek was. Ook Klaas-Jan Huntelaar, Quincy Promes en Sean Klaiber verschenen aan de aftrap.

Het was Huntelaar (kopbal) die de score na een paar minuten opende. Het was de 150e treffer in de Eredivisie van de spits, inmiddels 37 jaar oud. Quincy Promes tekende in de 11e minuut voor de tweede Ajax-treffer. Antony zorgde in de 35e minuut voor de 3-0 ruststand.

Debutanten

Na ruim een uur voetballen bracht Ten Hag de eerste debutant van de avond binnen de lijnen. De 18-jarige Kenneth Taylor kwam in het veld als vervanger van Perr Schuurs. Met nog een kwartiertje op de klok kwam er opnieuw een nieuweling in het veld. Victor Jensen, 20 jaar, verving Antony.

Een opvallend na rust was nog de miskleun van André Onana. De Ajax-doelman kwam bij een vrije trap uit zijn doel, maar greep mis om vervolgens hard op het veld terecht te komen. Na een korte medische verzorging kon Onana weer verder.

In de slotseconden werd het dan toch nog 4-0 voor de Amsterdammers via Ryan Gravenberch.

Telesport

Share article

Latest articles