JĂŒrgen Klopp: straks staat Liverpool niet met elf spelers op veld

Manager JĂŒrgen Klopp zegt dat het nog maar de vraag is of Liverpool het eind van het seizoen haalt met elf spelers op het veld. „We zitten er dan helemaal doorheen tenzij de omroepen met elkaar om de tafel gaan zitten om met elkaar te praten over het voetbalschema.”

„Iedereen zegt tegen mij dat zoiets erg moeilijk is, maar het is pas echt moeilijk voor de spelers. Voor de rest is het alleen maar een kwestie om vanachter een bureau een besluit te nemen. We moeten ons allemaal aanpassen. Jij staat hier met een gezichtsmasker, had je een jaar geleden gedacht dat je ergens heen zou gaan met een gezichtsmasker? Dat is de situatie. Alles is veranderd, maar het contract met de omroepen is nog steeds hetzelfde. Dat kan niet.”

Klopp beseft dat de uitzendschema’s zijn opgesteld in overleg met de voetbalclubs. „Maar als iemand me nog een keer iets verteld over die contracten, ga ik uit mijn dank, omdat die contracten niet zijn opgesteld voor een coronaseizoen”, aldus een verbolgen Klopp die bij Liverpool te maken heeft met een waslijst aan afwezigen.

Liverpool is populair en heeft zo vaak minder lang rust dan andere teams. De Engelse kampioen speelde zondagavond de late wedstrijd tegen Leicester City, speelt woensdagavond in de Champions League tegen Atalanta en moet dan zaterdagmiddag om 13.30 uur alweer tegen Brighton. Dat zijn dus drie duels in 6,5 dagen.

Trainers van clubs uit de Engelse Premier League konden afgelopen weekeinde weer vijfmaal wisselen. De Engelse bondscoach Gareth Southgate was hiermee op de proppen gekomen, omdat hij vreest voor nog meer blessures bij zijn internationals in een overvol seizoen.

Telesport

Share article

Latest articles