QN Sport+ Television N.V.

Jürgen Klopp waarschuwt concurrentie: ’Deze selectie is nog tot veel in staat’

Na vier nederlagen op rij, wist Liverpool zondag eindelijk weer eens te winnen in de Premier League. Met Georginio Wijnaldum in de basis boekte de formatie van trainer Jürgen Klopp een broodnodige uitzege op hekkensluiter Sheffield: 0-2.

Klopp kon opgelucht ademhalen na de overwinning van zijn team, maar verrast was hij niet. „Ik wist dat mijn spelers terug zouden komen.” De Duitser benadrukte dat de zesde plaats waar de Premier League-winnaar van vorig jaar momenteel op staat absoluut niet een prestatie is waar ze in Liverpool trots op zijn. „Het is natuurlijk niet genoeg en deze overwinningen hadden we nodig om aansluiting te houden met de clubs boven ons.”

 

„We hebben gezien dat de spelers alles voor elkaar doen”, vervolgde Klopp. „Ze doen het samen, als team. Na enkele nederlagen roept de buitenwacht dat het gedaan is met deze lichting. Dat is niet zo, dat hebben we nu weer gezien. Deze selectie is nog tot heel veel in staat.”

Liverpool wordt al sinds het begin van het seizoen geteisterd door blessures. Dat zijn elftal daardoor nooit in dezelfde samenstelling kan spelen, is volgens Klopp de voornaamste reden van de terugval.

Telesport