QN Sport+ Television N.V.

Juventus keert vier miljoen euro per jaar uit

Paul Pogba blijft in principe nog jaren aan Juventus verbonden. De club uit Turijn bevestigt vrijdag dat de middenvelder, 21 jaar, een nieuwe verbintenis is aangegaan. Onder de nieuwe contractvoorwaarden staat Pogba tot 30 juni 2019 op de loonlijst. De Frans international werd de voorbije maanden aan Real Madrid en Paris Saint-Germain gelinkt en gaat per annum flink meer verdienen: van anderhalf miljoen euro naar vier miljoen euro.

Vanmorgen hebben we overeenstemming bereikt over de contractverlenging van Paul Pogba”, laat algemeen directeur Giuseppe Marotta weten. “Hij zal tot 2019 aan Juventus verbonden blijven.” Zaakwaarnemer Mino Raiola erkende enkele uren geleden al dat Pogba op het punt stond om een nieuw contract te tekenen. “Ja, we hebben met Marotta gesproken en besloten om de verbintenis te verlengen. We zijn erg blij met deze mogelijkheid.”

Het oorspronkelijke contract van Pogba liep tot de zomer van 2016. De Fransman ging als tiener van Le Havre naar Manchester United, waar hij niet verder kwam dan zeven optredens in de hoofdmacht. Juventus had wel fiducie in de kwaliteiten van de middenvelder, die in de zomer van 2012 over een transfervrije status beschikte. In Turijn heeft Pogba zich de afgelopen twee jaar tot een van de meest veelbelovende middenvelders van dit moment ontwikkeld.

voetbalzone.nl