KakĂĄ: Ik heb deze terugkeer verdiend

De Braziliaan KakĂĄ is voor het eerst sinds anderhalf jaar afwezigheid weer opgeroepen voor de nationale ploeg en dat vindt hij zelf meer dan terecht. ‘Ik ben beter dan in 2010.’

‘Ik heb de laatste tijd constant gepresteerd bij SĂŁo Paulo’, gaf KakĂĄ de reden voor zijn terugkeer in de Seleção. Bondscoach Carlos Dunga haalde de 32-jarige middenvelder bij de selectie voor de oefeninterlands tegen ArgentiniĂ« (in Peking) en Japan (in Singapore).

‘Vandaag de dag ben ik fysiek, tactisch en technisch gezien beter dan ik was op het WK van 2010’, meent de voormalige speler van AC Milan en Real Madrid, die vier jaar geleden ook al onder Dunga speelde. ‘Ik lees het spel beter en heb meer ervaring. En ik ben al een lange tijd niet geblesseerd geweest.’

KakĂĄ was tijdens het WK in eigen land afgelopen zomer enkel als toeschouwer aanwezig.
KakĂĄ was tijdens het WK in eigen land afgelopen zomer enkel als toeschouwer aanwezig.

Reden genoeg voor de opvolger van Luiz Felipe Scolari om de technicus, na anderhalf jaar afwezigheid toch weer op te roepen. KakĂĄ: ‘Om voor het nationale elftal te spelen was voor mij altijd al een eer, een privilege, het voelde als een prijs. En omdat ik de laatste maanden zo constant heb gespeeld, heb ik een nieuwe oproep ook wel verdiend’, liet de Braziliaan – tijdens het WK in eigen land enkel als toeschouwer aanwezig – merken weer over genoeg zelfvertrouwen te beschikken.

vi.nl

Share article

Latest articles