QN Sport+ Television N.V.

Kapitaalinjectie La Liga komt als geroepen voor noodlijdend Barcelona

Er is licht aan het einde van de tunnel voor Barcelona. De club kan volgens Spaanse media 270 miljoen euro tegemoet zien nu La Liga met een Amerikaans investeringsfonds een akkoord heeft bereikt over een kapitaalinjectie van 2,7 miljard euro.

La Liga heeft woensdagochtend bekend gemaakt dat CVC Capital Partners voor dat bedrag tien procent van de aandelen in bezit krijgt. De kapitaalinjectie vloeit voor negentig procent naar de clubs. Daarnaast wordt er circa 100 miljoen euro opzij geschoven voor het vrouwen- en het amateurvoetbal.

In afwachting van de ratificatie van de deal later deze woensdag, kan Barcelona volgens Sport zo’n 270 miljoen euro tegemoet zien. Van dat bedrag zou zo’n vijftien procent kunnen worden geïnvesteerd in de selectie, waardoor de financieel noodlijdende club eindelijk kan doorpakken.

 

Dat zou betekenen dat Barça zijn vier aanwinsten Sergio Agüero, Éric García, Memphis Depay and Emerson Royal kan inschrijven. Daarnaast kan het nieuwe contract van Lionel Messi worden rondgemaakt. De verwachting is dat dat een dezer dagen gebeurt met het duel om de Joan Gamper-trofee (zondag) in aantocht.

Ook voor andere clubs in La Liga komt de financiële injectie als geroepen, nu de coronacrisis zijn sporen heeft nagelaten in Spanje. Zo ontvangt Real Madrid volgens Marca een bedrag van 261 miljoen euro. Een deel van dat geld zou De Koninklijke kunnen inzetten om de gedroomde komst van Kylian Mbappé te realiseren.

vi.nl