QN Sport+ Television N.V.

Karlovic kan stunt op Djokovic geen vervolg geven

Ivo Karlovic heeft zijn sensationele overwinning op Novak Djokovic geen passend vervolg kunnen geven. De Spanjaard David Ferrer versperde het Kroatische servicekanon, die wel Andy Roddick passeert in het klassement van aces, met behulp van drie tiebreaks de weg naar de finale: 6-7 (2), 7-6 (5), 7-6 (4).

Ondanks maar liefst dertig aces moest Karlovic, een dag eerder nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Novak Djokovic, na ruim tweeënhalf uur toch buigen voor de nummer vier de van de plaatsingslijst.

Beide spelers ontliepen elkaar nauwelijks, getuige het aantal punten dat ze maakten: 120 voor Karlovic, tegenover 119 van Ferrer. Breaks deden zich niet voor.

Karlovic passeert Roddick

Schrale troost is wellicht dat Karlovic Andy Roddick passeert in het klassement van aces. De Kroaat heeft nu 9.092 aces achter zijn naam staan, 18 meer dan Roddick. Karlovic’ landgenoot Goran Ivanisevic is nog recordhouder met 10.183 aces.

In de derde tiebreak gaf Karlovic nog een minibreak uit handen. Met een fraaie backhandpassing maakte Ferrer het karwei op zijn tweede wedstrijdpunt af. Hij neemt het in de eindstrijd op tegen de winnaar van het duel tussen de Tsjech Tomas Berdych en Andreas Seppi uit Italië.

Opvallend genoeg was ook een deel van de Ajax-selectie getuigen van de spannende driesetter. Ajax is momenteel op trainingskamp in Qatar.

nos.nl