Keven Sporkslede: ‘Ik kijk positief terug op ons debuut Continental Cup’

door John Zaalman

PARAMARIBO — Keven Sporkslede kijkt positief terug op Surinames debuut in de Continental Championships in Charleston, West Virginia (Verenigde Staten). De nationale mannenvolleybalselectie van Suriname opende het evenement dinsdagavond met een 0-3 (14-25, 9-25, 10-25) tegen de VS in Charleston Coliseum & Convention Center.

Volgens de aanvoerder is Suriname uitgekomen tegen een tegenstander die in de top vijf van de wereld staat. “Ik kijk positief terug op ons debuut. Het was een wedstrijd op een zeer hoog niveau. Iedereen op dit evenement aast op een plek op het wereldkampioenschap of de Olympische Spelen”, aldus Sporkslede tegenover de Ware Tijd. Hij vindt dat Suriname als tweevoudig Caribisch kampioen zijn best heeft gedaan. “We hebben alles gegeven.”

Lof

De Amerikaanse commentatoren Rob St. Claire en Everette Dolorme spraken op het Amerikaanse YouTube Channel lovend over het spel van Sporkslede. “He’s one of the best players from Suriname or maybe their best“, werd onder meer gezegd. Sporkslede daarover: “Ik lever mijn bijdrage en probeer als captain alles te geven wat ik in me heb. Maar we hebben verloren.”

Suriname speelt woensdagmiddag tegen Cuba. “We hebben onze doop gehad en moeten nu verder. We moeten op papier beter voor de dag komen en zullen dat ook proberen te doen. We weten hoe sterk Cuba is en gaan alles geven.”

Voorzitter Lionel Blokland van de Surinaamse Volleybalbond, die in de sporthal aanwezig was, vond Suriname “excellent” tegen de wereldkampioen. “De pass kon beter, maar het was ondanks het niveauverschil een goede game. Suriname heeft goed gespeeld”, meende Blokland.

Dwtonline.com

Share article

Latest articles