QN Sport+ Television N.V.

Klaiber over terugkeer in Utrecht: “Je gaat niet naar een club om op de bank te zitten”

“Het is nu voorbij hoor met de aanwinsten.” Met die woorden ontvangt trainer Henk Fraser de cameraploegen in Utrecht. Afgelopen dagen werden Sean Klaiber en – misschien nog wel verrassender – Amin Younes toegevoegd aan de selectie. Klaiber is maar wat blij met zijn terugkeer in de Domstad: “Er kwamen heel wat opties voorbij, maar ik wilde maar één ding: hier terugkeren.”

Slechte start
Fraser hoopt met deze – opnieuw ervaren – versterkingen de weg omhoog te vinden: “Ik hoop dat we de zeer matige start kunnen omdraaien. Druk heb ik al heel mijn leven. Zeker bij deze club, waar ik heel graag heen wilde. Ik heb mij nog niet kunnen onderscheiden, dus het lijkt mij logisch dat we op zoek zijn naar een overwinning.”

Ondanks dat hij maar weinig wedstrijden in de benen heeft, hoopt Klaiber snel in de basis te staan: “De trainer weet waarom ik hier ben. Of jullie mij tussen de lijnen gaan zien vrijdag? Dan moet je gaan opletten.” Klaiber heeft het moeilijk gehad op de bank bij Ajax: “Eerste keus zijn doet zoveel met een speler. Ik ben alleen maar harder gaan trainen, misschien heb ik destijds ook iets geforceerd.” Daarmee doelt hij op de blessure die hij opliep.

Vertrekwens
Hij kijkt vooral tevreden terug op zijn eerste jaar in Amsterdam: “Dat ging best wel redelijk. Ik heb destijds twintig wedstrijden gespeeld. Toch wilde ik nog meer spelen en heb ik in die zomer mijn vertrekwens bij Erik ten Hag kenbaar gemaakt. Ik kon een droomstap naar Engeland maken, maar raakte geblesseerd.”

Ook afgelopen zomer lagen er weer aanbiedingen uit verschillende werelddelen voor Klaiber klaar. Zo kon uit onder meer naar Amerika of Brazilië. “Laatstgenoemde hoefde niet van mij, maar Amerika lijkt mij wel heel mooi. Ik heb het daar meegemaakt op de Gold Cup, de vibe daar is echt fantastisch. Toch wilde ik het liefste gewoon lekker dicht bij huis voetballen.”

DTSNV

Hoge verwachtingen
Ook Younes heeft een verleden in Nederland. Na zijn avontuur in Saoedi-Arabië wilde de achtvoudig Duits international terugkeren in Europa: “Bas Dost belde mij en vertelde over FC Utrecht. Ik wilde heel graag weer hier spelen, maar had echt niet overal ‘ja’ tegen gezegd.” Toch had Dost een goed verhaal waarna hij ook met Fraser een goed gesprek voerde: “Hij heeft een goede filosofie en verwacht veel van mij. Dat is goed, want ik verwacht nog meer van mijzelf.”

 

 

Bron:Espn.nl