QN Sport+ Television N.V.

Kloof en Andorra schieten tekort

PARAMARIBO – De in Suriname geboren basketballer Charlon Kloof heeft niet zo lang terug niet kunnen voorkomen dat MoraBanc Andorra ten onderging in de EuroCup. In de openingspartij van groep C werd in de eigen Poliesportiu d’Andorra met 76-82 verloren van het Franse AS Monaco.

Na in de voorgaande twee partijen in de Spaanse profcompetitie minder speeltijd te hebben gehad, begon Kloof woensdag in de basis. Hij speelde uiteindelijk zestien minuten en droeg acht punten, vijf rebounds, één assist en één steal bij. Kloof had verder één turnover en werd één keer geblokt.

Nadat hij in de 4:42 minuten die hij speelde in de eerste quarter niet scoorde – hij had wel een fout en een rebound), kwam hij met 4:33 in de tweede periode erin bij een 27-20 voorsprong. Met zijn eerste basket bracht hij de score op 29-26 met 2:53. Kloof had daarna twee three-pointers: de eerste met vijftig seconden te gaan (38-28) en de tweede met tien seconden op de klok (41-31).

In de derde quarter kwam hij er met 5:23 in bij een score van 48-48. Met 3:48 werd hij geblokt bij een doelpoging, maar hij kwam weer in balbezit en uit zijn assist scoorde David Jelinek een three-pointer die de stand in evenwicht bracht: 51-51. Met 2:08 had Kloof zijn steal. Zijn laatste wapenfeit in de periode was een at-the-buzzer driepunter net over die middenlijn, die hij miste.

De point-guard werd pas met 3:22 in de vierde quarter weer ingebracht. De stand was toen 70-69 voor Monaco. Met 3:09 werd het nog gelijk na een vrije worp van Babatunde Olumuyiwa. Kloof werd met nog twee minuten te gaan naar de kant gehaald. De Franse tegenstander had toen een 74-70 voorsprong en zou nog zes punten op rij maken.

Pas met vijftig seconden scoorde MoraBanc Andorra weer. Met een three-pointer bracht Clevin Hannah een einde aan de 10-0 run van Monaco. Echter, de Spaanse ploeg had de tijd niet als bondgenoot en boog uiteindelijk met 76-82 het hoofd. Hannah werd topscorer met veertien punten, gevolgd door Malick Dime met dertien, Tyson Perez met tien en Kloof met acht.

MoraBanc Andorra en AS Monaco hadden tot en met vandaag al vier keer eerder tegen elkaar gespeeld in de EuroCup. MoraBanc Andorra won op 5 november 2019 met 95-68 en op 18 december 2018 met 87-80. Monaco kwam op 1 oktober 2019 (82-66) en 31 oktober 2018 (81-73) als winnaar uit de bus. In die vier ontmoetingen stapte de thuisploeg steeds als winnaar van het veld tot daar in de vijfde partij in minder dan twee jaar verandering in kwam.

Virtus Segafredo Bologna versloeg Lietkabelis Panevezys met 76-61 en Lokomotiv Kuban Krasnodar won met 89-72 van Telenet Giants Antwerp. De tweede speeldag in groep C is op 6 oktober. MoraBanc Andorra gaat dan op bezoek bij Telenet Giants Antwerp, AS Monaco ontvangt Lietkabelis Panevezys en Virtus Segafredo Bologna is gastheer van Lokomotiv Kuban Krasnodar.

Dwtonline.com