QN Sport+ Television N.V.

Klopp: Het is heel, heel goed dat Lijnders weer terug is

Als een verloren zoon werd Pepijn Lijnders onthaald op het trainingscomplex van Liverpool, bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Duitse manager Jürgen Klopp sloot zijn assistent liefdevol in de armen.

Lijnders nam een half jaar geleden afscheid van Liverpool om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij NEC, maar dat avontuur liep uit op een grote teleurstelling.

De 35-jarige Limburger had moeite om de Nijmeegse club naar zijn hand te zetten. Als favoriet voor de titel in de Jupiler League eindigde NEC als derde, achter Jong Ajax en Fortuna Sittard. In de play-offs liet NEC zich aftroeven door FC Emmen. Na de gemiste promotie, min of meer de eis bij NEC, besloot Lijnders om op te stappen. Hij keert nu bij Liverpool terug in zijn oude rol als assistent van Klopp.

,,Het is heel, heel goed dat Pepijn terug is”, zei de Duitse hoofdcoach. ,,We hebben hem een half jaar geleden laten gaan om belangrijke ervaringen op te doen. Het voelt fantastisch dat hij nu weer terug is. Toen hij het trainingscomplex opstapte, was iedereen heel blij hem weer te zien. Pepijn is een fantastisch mens en een fantastische coach, dus voor ons is het belangrijk dat hij terug is. Ik kijk er naar uit om weer met hem te gaan samenwerken.”

door:ad.nl