Kluivert bereidt zich voor op ‘slechtnieuwsgesprek’ bij FC Barcelona

Patrick Kluivert vermoedt dat hij bezig is aan zijn laatste weken als hoofd van de jeugdopleiding bij FC Barcelona. De voormalige topspits keerde in 2019 in die functie terug bij de Spaanse topclub en ondertekende toen een contract voor twee jaar. Alles wijst erop dat Kluivert (44) onder de teruggekeerde voorzitter Joan Laporta plaats moet maken voor José Ramón Alexanko.

,,Ik moet nog een gesprek hebben, maar ik denk wel dat dit mijn laatste seizoen is als hoofd jeugdopleiding”, zei Kluivert in de podcast Warming Up van Humberto Tan. ,,De president heeft eerder met Alexanko samengewerkt. Hij wil hem graag op die positie hebben. Het is nog niet 100 procent zeker, maar het ziet er wel naar uit dat het gaat gebeuren”, zei Kluivert, die in Spaanse kranten al heel wat verhalen las over zijn aanstaande vertrek. ,,We zullen zien wat er gaat gebeuren.”

 

” De president heeft eerder met Alexanko samenge­werkt. Hij wil hem graag op die positie hebben.”

– Patrick Kluivert

Kluivert speelde zelf tussen 1998 en 2004 bij Barcelona. De oud-Ajacied werd in Spanje één keer kampioen. Na zijn actieve carrière was Kluivert onder meer trainer van Jong FC Twente, assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal, bondscoach van Curaçao en technisch directeur bij Paris Saint-Germain. Hij fungeerde ook een tijdje als assistent van Clarence Seedorf bij de nationale ploeg van Kameroen.

Shane, één van de zoons van Kluivert, speelt in de jeugd van Barcelona.

 

Bron:Ad.nl

Share article

Latest articles