KNVB schrikt van thuiscomplex Oranje in Rio

RIO DE JANEIRO –

Een Nederlandse delegatie die onlangs het WK-basiskamp van Oranje in Rio de Janeiro bezocht, is geschrokken van de belabberde staat waarin het verkeert. Vanaf 6 juni moet bondscoach Louis van Gaal daar met zijn internationals trainen.

Directeur Jaap Kuiper van de Braziliaanse verfdivisie van AkzoNobel vergezelde de KNVB bij de inspectie van het trainingscomplex van de lokale club Flamengo. „Het leek de plaggenhut van oom Tom wel. Het veld was een zandbak, de tribunes waren afgebladderd en in de kleedkamers zou je de tweede reserves nog niet zetten. Het complex is absoluut nog niet klaar om Oranje te ontvangen”, vertelt Kuiper.

De KNVB, die ook tijdens de Brazilië-trip van 2011 gebruik maakte van het oude Flamengo-stadion (1938), heeft inmiddels besloten tot een grondige opknapbeurt die momenteel in gang is gezet. AkzoNobel levert de verf voor een snelle facelift van de kleedkamers en de tribune. In samenspraak met de Amsterdam ArenA heeft de KNVB voor het Braziliaanse bedrijf Green Leaf gekozen om een nieuwe grasmat aan te leggen.

Vertrouwen

Ook de mediafaciliteiten zijn nog niet in orde op het complex dat de voetbalbond huurt via de lokale WK-organisatie (LOC). KNVB-voorlichter Monique Kessels. „Er wordt aan gewerkt. We vertrouwen erop dat het allemaal goed komt voor juni.”

Stadion

Overigens is de bouw van de WK-stadions van São Paulo, Curitiba en Cuiabá evenmin geklaard. De Arena Corinthians van São Paulo, toneel van de openingswedstrijd op 12 juni en Nederland – Chili op 23 juni, haalt ook de doorgeschoven opleveringsdatum van 15 april niet. Het stadion mist dan nog een deel van het dak, vipboxen en beeldschermen.

Bestrating

Andere bron van zorg is de bestrating rond het stadion van Porto Alegre, waar Oranje op 18 juni met Australië duelleert. „Er moet nog 140.000 vierkante meter worden gelegd, hetgeen twee tot drie maanden kost”, verzuchtte FIFA-secretaris Jérôme Valcke afgelopen week. „En zonder de bestrating kunnen we geen mediapark bouwen.” Op 15 juni staat Frankrijk – Honduras gepland in Porto Alegre.

Telesport.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter