KNVB ziet niks in benefietduel met Itali√ę

De KNVB gaat niet in op de¬†oproep van de burgemeester van Rome¬†om een benefietwedstrijd tussen Nederland en Itali√ę te organiseren in De Kuip, om zo de schade aan de binnenstad van de Italiaanse hoofdstad te vergoeden.

“Wij vinden het ook triest wat er allemaal in Rome is gebeurd”, zegt woordvoerder Bas Ticheler namens de KNVB over de schade die Feyenoordhooligans in de stad aanrichtten.

“Maar wij zijn hier totaal geen partij in. Het gaat om supporters van een club,¬†die zich¬†in een buitenlandse stad hebben misdragen. En ook nog eens onder de paraplu van een competitie die niet door de KNVB is georganiseerd. Het is merkwaardig dat de KNVB nu plotseling wordt betrokken, want wij zijn hierin op geen enkele manier een¬†partij. Dan zou het ook raar zijn als wij tot actie overgaan.”

‘Als ik in Oostenrijk een apr√®s-skitent verbouw, bel ik ook niet de ANWB’

Woordvoerder Bas Ticheler stelt dat de KNVB niet wil meewerken aan een benefietwedstrijd, omdat de bond niets te maken heeft met de schade die Feyenoordhooligans in Rome hebben aangericht.

Geen verzoek

De KNVB¬†heeft nog geen officieel verzoek ontvangen van de Italiaanse voetbalbond. “Ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat dat nog gaat gebeuren”, aldus Ticheler.¬†“Ik denk dat de Italiaanse bond zich ook zal afvragen wat de rol van de Nederlandse voetbalbond hierin is. Het zou mij zeer verbazen als dat verzoek er¬†komt.”

De burgemeester van Rome zei zondag dat hij het voorstel voor de vriendschappelijke wedstrijd wel degelijk gaat neerleggen bij de Italiaanse bond. Hij sprak daarbij zijn hoop uit dat zijn voorstel ook door de Nederlandse autoriteiten zal worden overgenomen.

nos.nl

Share article

Latest articles