Koeman en PellĂš vallen in de prijzen

Ronald Koeman is vandaag gekozen tot Manager van de Maand in de Premier League. Hij is de eerste Nederlandse trainer sinds Martin Jol (december 2004) die de prijs wint. Ook zijn pupil bij Southampton, Graziano PellĂš, is in de prijzen gevallen. De ex-Feyenoorder is de Speler van de Maand. De twee zijn bij Southampton met een uitstekend seizoen bezig. De club staat derde in de Engelse competitie.

Koeman leidde zijn nieuwe club in september naar overwinningen op Newcastle United (4-0), Swansea City (0-1) en Queens Park Rangers (2-1). PellĂš was uitblinker in die wedstrijden met drie doelpunten.

Koeman reageerde bescheiden op de prijs: ‘Het is een persoonlijke prijs, maar ik wil toch mijn spelers bedanken. Het zijn altijd de spelers die wedstrijden winnen’, aldus de voormalig trainer van Feyenoord op de website van Southampton. ‘Iedereen was in het begin een beetje bang hoe het zou gaan dit seizoen. Maar binnen de hele club doet iedereen het heel goed.’

PellĂš is goed aan het seizoen begonnen en maakte al vier treffers in de Premier League. Ook werd hij geselecteerd voor het Italiaanse elftal en wist hij bij zijn debuut tegen Malta meteen te scoren. Koeman vertrok afgelopen seizoen bij Feyenoord en nam zijn sterspeler PellĂš mee naar zijn nieuwe club Southampton, voor zo’n 8,5 miljoen euro.

Koeman is tegenover Sky lovend over PellĂš. ‘De vraag was of PellĂš het niet alleen in Nederland, maar ook in de Premier League zou laten zien, want in Engeland is het moeilijker om te scoren omdat hier betere verdedigers rondlopen. Maar hij doet het fantastisch, hij scoort en is ook in het spel een belangrijke speler voor Southampton.

PellĂš zelf zei het de eerste maand moeilijk te hebben gehad. ‘Ik moest in Engeland harder werken, de uitdaging was groter. Deze prijs betekent veel voor mij en wil daarom mijn coach bedanken. Hij haalde mij naar Southampton en gaf mij deze kans. Ik ben trots op mezelf. Maar het draait niet alleen om mij, maar ook om de staf en mijn teamgenoten en de supporters. We doen dit met elkaar. Maar ik ben erg blij met hoe het loopt de afgelopen jaren. Dit is de meest geweldige baan in de wereld

ad.nl

Share article

Latest articles