Koeman grijpt naast eerste prijs met FC Barcelona, rood voor Messi

Ronald Koeman heeft naast zijn eerste prijs als trainer van FC Barcelona gegrepen. De Catalanen gingen zondagavond in de finale van de Spaanse Supercup met 3-2 onderuit tegen Athletic Bilbao. Antoine Griezmann nam beide treffers voor Barça voor zijn rekening.

Een paar minuten voor rust schoot Griezmann zijn eerst doelpunt van de avond binnen, maar een minuutje later was het alweer gelijk door een treffer van Óscar de Marcos. Een kwartier voor het eindsignaal tekende Griezmann voor zijn tweede treffer. Koeman vierde die treffer aan de kant met gebalde vuist en een ferme schreeuw.

De oud-bondscoach van het Nederlands elftal had zijn eerste prijs voor het grijpen, maar vlak voor het eindsignaal werd het toch nog 2-2. Asier Villalibre was de doelpuntenmaker.

Rood Messi
In de verlenging sloeg Athletic toe. Iñaki Williams knalde de bal in de kruising. Barcelona kwam die tegenslag niet meer te boven en raakte tegen het einde een gefrustreerde Lionel Messi met rood kwijt nadat hij een tegenstander een klap had verkocht. Hij deelde met zijn rechtervuist een vlugge en harde stoot uit op het hoofd van zijn tegenstander toen hij na een inspeelpass aan wilde sluiten richting het zestienmetergebied en daarbij voor de voeten werd gelopen.

Messi kreeg als speler van FC Barcelona nog nooit een rode kaart. Als international van Argentinië werd hij wel al twee keer van het veld gestuurd.

Even was er nog schrik rond Frenkie de Jong die keihard met zijn hoofd tegen dat van Dani García kwam. Hij kon wel verder spelen.

Telesport

Share article

Latest articles