QN Sport+ Television N.V.

‘Koeman heeft beet en kan gewenste aanwinst snel verwelkomen’

Mundo Deportivo kent geen twijfels meer: Éric García keert terug naar Barcelona. De Catalaanse krant pakt woensdag op de voorpagina groots uit met het nieuws dat de verdediger van Manchester City nog deze maand zal worden toegevoegd aan de selectie van Ronald Koeman.

De twintigjarige García staat al geruime tijd hoog op de verlanglijst van Koeman, die de verdediger eigenlijk in de zomer al wilde hebben. Toen bleek een deal nog niet mogelijk te zijn. De interesse bleef en eind december werd al beweerd dat Barcelona persoonlijk akkoord was met García. Het contract van de Spanjaard bij City loopt aan het einde van de zomer af.

García heeft meermaals duidelijk gemaakt dat hij niet wil bijtekenen bij City en volgens Mundo Deportivo hebben de Engelsen nu een akkoord bereikt met Barcelona over een winterse transfer. Daarmee voorkomt City dat García na dit seizoen transfervrij de deur uitwandelt.

Er wordt gesproken over een transfersom van vijf miljoen euro, die Barcelona bovendien pas volgend seizoen hoeft te betalen. Dit bedrag zou door bepaalde bonussen nog verder kunnen oplopen. Het is weliswaar nog niet bekend wie de nieuwe voorzitter wordt van Barcelona, maar alle vier de overgebleven presidentskandidaten zouden akkoord zijn gegaan met deze transfer.

García meldde zich in 2008 in de jeugdopleiding van Barcelona. Voordat het kwam tot een doorbraak verhuisde de verdediger in 2017 naar City, waar hij dit seizoen geen vaste waarde is. Hij deed maar in zeven officiële wedstrijden mee en ontbrak tijdens de laatste duels in de selectie vanwege een coronabesmetting.

vi.nl