Koeman krijgt boost op D-Day: laatste licht op groen voor Piqué

Ronald Koeman kan vanavond een beroep doen op Martin Braithwaite en Gerard Piqué. Dat is dinsdag, in aanloop naar de zo belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, bevestigd door Barcelona.

Met name de terugkeer van Piqué is natuurlijk een grote opsteker voor Koeman. De 34-jarige verdediger trainde maandag voor het eerst sinds maanden echt weer mee en de laatste tests hebben ook geen problemen meer aan het licht gebracht. Piqué is volledig hersteld van zijn knieblessure.

De routinier liep die kwetsuur in november op en sindsdien was het achterin nog meer behelpen voor Koeman. Vorig weekend moest Frenkie de Jong nog als centrumverdediger spelen tegen Alav√©s (5-1), aan de zijde van Cl√©ment Lenglet. Ronald Ara√ļjo is momenteel geblesseerd en met Samuel Umtiti moet voorzichtig worden omgesprongen vanwege zijn blessuregevoeligheid.

Braithwaite krijgt dinsdagavond in Camp Nou zeer waarschijnlijk hooguit een rol als invaller. De 29-jarige Deen stond een week geblesseerd aan de kant en geldt als iedereen fit is als stand-in voor de spitspositie.

vi.nl

Share article

Latest articles