Koeman snapt kritiek: ‘Maar ik hoor toch dat de mensen blij zijn’

Hij begon met een 4-0 overwinning, gevolgd door een 3-0 zege. Maar de laatste weken vallen de resultaten tegen. En dus krijgt FC Barcelona, dat onder leiding staat van Ronald Koeman, kritiek.

“Maar ik hoor toch dat de mensen blij zijn”, antwoordt de Nederlandse trainer in aanloop naar het Champions League-treffen met Dinamo Kiev.

“Natuurlijk is het niet genoeg als je twee van de twaalf punten pakt”, doelt hij op de laatste vier competitieduels met twee nederlagen en twee gelijke spelen.

Maar de trainer kijkt verder dan zijn telraam en de twaalfde plaats. Hij let op de ontwikkeling van zijn deels nieuw te bouwen team. “De indruk die we maken, de veranderingen en de kansen die jonge spelers krijgen, dat is positief. Maar we moeten meer winnen.”

Koeman heeft geen moeite met Messi

Het gaat volgens Koeman vooral mis in de afronding. Bar√ßa cre√ęert genoeg kansen, maar scoort niet. Denk je aan goals, dan denk je natuurlijk aan Lionel Messi. Maar de 33-jarige aanvoerder staat na zes competitieduels pas op √©√©n doelpunt.

Quique Seti√©n, de ontslagen voorganger van Koeman, vertelde afgelopen weekend in een interview met de Spaanse krant El Pa√≠s dat hij Messi in de categorie ‘spelers die moeilijk te coachen zijn’ plaatst.

“Nee, hoor. Ik heb helemaal geen moeite met hem”, reageert Koeman. “Ik denk dat elke coach een eigen karakter heeft. Messi is mijn aanvoerder en ik spreek hem elke week over wat er speelt op het veld en in de kleedkamer, om zo een goede band op te bouwen.”

Waar het in La Liga qua doelpunten dus nog niet wil vlotten voor Messi, lukt het in de Champions League wel. Zowel tegen Ferencv√°ros (5-1 winst) als tegen Juventus (2-0) was de Argentijn goed voor een goal en een assist.

Ronald Koeman en Lionel Messi.

Na twee zeges staat Barcelona er Europees dus goed voor. Kiev is de derde tegenstander in de groep. En ook voor dat duel is Bar√ßa favoriet. Al helemaal omdat de Oekra√Įners negen spelers missen vanwege corona.

“Maar dat zegt mij niet veel”, reageert Koeman. “Sjachtar miste zeven basisspelers door corona maar won wel met¬†3-2¬†bij Real Madrid. Dus we mogen niet uitgaan van een verzwakt elftal.”

Ter Stegen terug

In aanloop naar het duel met Kiev (21.00 uur) kreeg Koeman goed nieuws: eerste doelman Marc-Andr√© ter Stegen is hersteld van een knieblessure. “Het gaat goed met hem, maar we moeten afwachten of hij al kan spelen”, aldus Koeman.

Zo niet, dan zal reservedoelman Neto weer onder de lat staan. Maar dat is niet bepaald de man in vorm.

Afgelopen weekend blunderde Neto nog tegen Deportivo Alavés (1-1), toen hij een terugspeelbal niet onder controle kreeg.

 

 

Bron: NOS.nl

Share article

Latest articles