QN Sport+ Television N.V.

Koeman snapt niets van schorsing: ‘Ik voel dat het iets persoonlijks is’

Barcelona speelt zaterdag de kraker tegen Atlético Madrid, maar Ronald Koeman is niet van de partij. De Nederlandse coach is geschorst.

Vaye personaje (‘wat een figuur)’ riep Koeman tegen de vierde man bij het verloren duel met Granada nadat hij al was gewaarschuwd door de scheidsrechter. De trainer vond juist dat de official hem beledigde, niet andersom. De Spaanse bond bleek niet gevoelig voor dat argument en liet de schorsing van twee wedstrijden staan. Hoewel Barcelona tot twee keer toe aangaf niet akkoord te gaan met de schorsing is de Nederlandse coach zaterdag toch echt niet van de partij bij de Spaanse kraker.

 

‘Ik voel wel dat het iets persoonlijks is’, erkende Koeman op de persconferentie. ‘Wat een figuur: dat vind ik niet beledigend. Het is in elk geval geen reden om een schorsing voor twee wedstrijden op te leggen’, zo vond de coach van Barcelona, die niet verwacht dat de Spaanse titelstrijd dit weekend beslist wordt.

Tegen Atlético is Antonio Mateu Lahoz de arbiter. Koeman heeft er vertrouwen in dat de scheidsrechter zijn werk doet: ‘Het is beter om niet over scheidsrechters te praten, want in het algemeen stelt de bond de beste scheidsrechters aan voor dit soort wedstrijden. Ik verwacht dat hij de juiste beslissingen neemt. Je moet vooral naar jezelf kijken en hopelijk worden er beslissingen genomen die voor iedereen eerlijk zijn.’

vi.nl