Koeman twijfelt over Clasie tegen Chelsea

Jordy Clasie moet mogelijk nog wat langer wachten op zijn debuut in de Premier League. De middenvelder van Southampton traint na aanhoudend blessureleed inmiddels weer mee met de selectie van manager Ronald Koeman, maar die wil geen risico nemen met zijn zomeraanwinst. “Misschien komt de wedstrijd van zaterdag tegen Chelsea wel te snel voor Jordy”, zei Koeman donderdag. “Zo vlak voor de interlandperiode is het ook niet noodzakelijk om risico’s te gaan nemen.”

Clasie staat al sinds eind juli aan de kant vanwege fysieke problemen. De oud-Feyenoorder liep tijdens de eerste Europese confrontatie met Vitesse een hamstringblessure op. Amper twee weken later raakte hij bij zijn rentree bij de beloften opnieuw geblesseerd. Clasie keerde vorige week terug op het trainingsveld en werkt toe naar zijn rentree in wedstrijdverband.

“Na de training van vrijdag maak ik een beslissing”, zei Koeman. “Iedereen is fris, het zou dus goed kunnen dat er geen veranderingen zijn in de selectie. Misschien is het te vroeg voor Jordy. ” De middenvelder behoort niet tot de voorselectie van Danny Blind voor de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje, tegen Kazachstan en Tsjechië. De bondscoach maakt vrijdag zijn definitieve groep bekend.

Southampton gaat zaterdag op bezoek bij Chelsea, dat als titelverdediger een dramatische start van het seizoen beleeft. De ‘Blues’ hebben na zeven wedstrijden pas acht punten en staan op de veertiende plek. Chelsea verloor dinsdag ook in de Champions League, bij FC Porto (2-1). “Zij willen zich natuurlijk revancheren”, weet Koeman. “Maar het vertrouwen bij ons is groot.”

Telesport

Share article

Latest articles