Koeman zet Everton-deur open voor Rooney

Ronald Koeman heeft vandaag laten weten dat hij Wayne Rooney graag zou willen terughalen naar Everton. De Engelse spits verruilde in 2004 The Toffees voor Manchester United en groeide op Old Trafford uit tot een boegbeeld, maar zijn situatie lijkt te zijn veranderd.

Rooney is zijn basisplaats kwijtgeraakt bij United en ook bij het nationale elftal van Engeland zit hij niet meer bij de eerste elf. Een vertrek uit Manchester lijkt dan ook tot de mogelijkheden te behoren en Everton-coach Koeman zou de aanvaller graag terughalen naar Goodison Park.

,,Hij is een geweldige speler en nog lang niet klaar met zijn carrière”, tekende deMirror op uit de mond van de Nederlander. ,,Wat op dit moment zijn situatie is weet ik niet, maar ik respecteer zijn status. Stel dat er zich een mogelijkheid voordoet dat Rooney een optie voor Everton wordt, dan zeg ik ja.”

Koeman snapt dat er nu kritiek op de 31-speler is, maar prikt daar doorheen. ,,Dat is voetbal. Hij heeft genoeg ervaring om te weten wat er kan gebeuren. Iedereen krijgt weleens kritiek en het enige wat je dan kunt doen, is rustig blijven”.

Door AD.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter