Koi Carper op voorsprong in basketbalfinale

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — Koi Carper is de mannenhoofdklasse finale van de Surinaamse Basketbalassociatie sterk gestart door de Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) dinsdagavond met 80-66 te verslaan. Bij de rust leidde de ploeg uit Uitvlugt nipt met 38-37.

Ludwig Belgrave had de triomf verwacht. “Het is gegaan zoals we ons hebben voorbereid op de opponent”, liet de Koi Carper-coach na afloop weten aan de Ware Tijd. “We weten dat SCVU afhankelijk is van drie shooting guards (Byorn Ewyk, Jeremy Hek en Joshua Soesman, 
 red.) en we vanavond ten minste twee moesten stoppen”, ging Belgrave verder.

Het tweede finaletreffen is donderdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal. “We gaan ons morgen voorbereiden op steken die wij hebben laten vallen. We weten en houden rekening mee dat SCVU terug zal proberen te slaan.” Belgrave zal zowel op de verdediging als aanval gaan beuken. “We zullen altijd een scenario uitwerken en voor game 2 zal dat gewoon een verrassing zijn.”

Tegenhanger Lesly Dhanradj was van mening dat SCVU zelf in de fout is gegaan in de eerste partij. “Te veel rush in de aanval, te veel gedribbel. Er is niet efficiĂ«nt aangevallen”, vond de oefenmeester van SCVU. Hij gaf toe dat de verdediging van zijn team ook minder was. “Maar donderdag wordt het 1-1”, beloofde hij.

tromoto nv

Wedstrijdverloop

Ronaldinho Esajas opende de score na een snelle uitbraak voor SCVU, voordat Chaiëf Wielingen uit een driepunter counterde voor Koi Carper: 3-2. Archinio Prado tilde de voorsprong met nog 7:35 naar 9-2. Lordenzio Weibolt en Hek hielpen SCVU de achterstand naar het einde van de eerste quarter naar 18-20 inlopen.

Opeenvolgende baskets van Weibolt en teamgenoot Rivano Amelo brachten SCVU aan de leiding: 22-20. Hoewel Koi Carper niet opgaf, zorgde Esajas wederom uit een snelle uitbraak ervoor dat SCVU de kleedkamers met 38-37 opzocht.

Wielingen brak het ijs uit een three-pointer voor de winnaar, die het laatste spelbedrijf met 58-47 inging. SCVU beperkte de achterstand tot 61-64 na een basket van Donyell Samson met nog 4:27, voordat Koi Carper via onder anderen Prado voor goed afstand nam.

Prado leidde Koi Carper met zestien punten, terwijl Gylan Watamaleo en Darryl Tolud elk twaalf bijdroegen. Ewyk werd bij SCVU-topscorer met negentien punten. Samson en Hek noteerden tien om negen punten.

Dwtonline.com

Share article

Latest articles