Koploper Utah Jazz verliest weer, rookie Edwards twee na jongste met veertig punten

De basketballers van Utah Jazz hebben hun vierde nederlaag in zes wedstrijden moeten incasseren. De koploper van de westelijke divisie ging met 131-122 onderuit bij Washington Wizards. 

Utah Jazz was in de eerste maanden van het seizoen amper te verslaan, maar de laatste weken draait de ploeg uit Salt Lake City stroef. Met 29 zeges tegenover 11 nederlagen mag Utah Jazz zich wel nog steeds de best presterende ploeg in de NBA noemen. Bradley Beal (43 punten) en Russell Westbrook (35) namen ruim de helft van de productie van Washington Wizards voor hun rekening.

Los Angeles Lakers, de regerend kampioen, komt nu op stoom. De ploeg van superster LeBron James boekte tegen Charlotte Hornets de 28e zege van het seizoen: 116-105. James was met 37 punten de topscorer. De Lakers namen daarmee de tweede plek in het westen over van Phoenix Suns, dat met 123-119 verloor van Minnesota Timberwolves.

De 19-jarige ‘rookie’ Anthony Edwards (42 punten) en Karl-Anthony Towns (41) blonken uit bij de Timberwolves. Edwards, de nummer 1 bij de ‘draft’ van vorig jaar, werd de op twee na jongste speler ooit in de NBA die minimaal 40 punten maakte in één wedstrijd. Alleen James en Kevin Durant waren jonger.

 

 

Bron: AD.nl

Share article

Latest articles