Kristoff zegeviert ook in Scheldeprijs na massale valpartij in finale

Alexander Kristoff heeft woensdag de 103e uitvoering van de Scheldeprijs gewonnen. De Noor was de beste in de Vlaamse semiklassieker na een door een grote valpartij ontsierde massasprint.

Kristoff bleef de Belg Edward Theuns en de Wit-Rus Yauheni Hoetarovitsj voor in Schoten,

De 27-jarige Noor was zondag nog de beste in de Ronde van Vlaanderen en pakte vorige week al drie etappes en de eindzege in de Driedaagse van De Panne-Koksijde. Hij is de eerste renner die deze drie koersen in één jaar op zijn naam schrijft.

Trek-kopman Danny van Poppel was de beste Nederlander op de vijfde plek, vlak achter de Fransman Marc Sarreau.

Marcel Kittel, die de Scheldeprijs de laatste drie jaar op zijn naam schreef, is niet fit en kon daardoor zijn titel niet verdedigen.

De Belgische sprinter Tom Van Asbroeck van Lotto-Jumbo was een van de slachtoffers van de massale valpartij op minder dan een kilometer van de streep.

Zeven vluchters

Zonder oud-winnaars Kittel, Mark Cavendish en Tom Boonen en topsprinter André Greipel begonnen de renners aan de tweehonderd kilometer tussen Antwerpen en Schoten.

Na ruim dertig kilometer vertrokken zeven renners uit het peloton: de Nederlander Huub Duijn, de Belgen Frederik Backaert, Kenneth Vanbilsen en Laurens De Vreese, de Amerikaan Tanner Putt, de Italiaan Matteo Busato en Vincent J√©r√īme uit Frankrijk.

De vluchters kregen een voorsprong van een kleine vijf minuten, maar het peloton hield altijd controle. De Vreese en Duijn hielden het langst stand, maar ook zij moesten met nog vier kilometer te gaan capituleren.

Etixx-QuickStep nam in dienst van Mark Renshaw het voortouw in de voorbereiding op de massasprint, maar net op het moment dat Katoesja de leiding overnam, ging op de tweede rij een grote groep renners onderuit.

Kristoff liet zich niet afleiden en sprintte naar zijn vijfde dagzege in ruim een week.

NU.NL

Share article

Latest articles