Kwalificatie loopt uit op deceptie voor Max Verstappen na vroege exit en elfde startplek, ook reprimandes

Max Verstappen moet zich gaan opmaken voor een inhaalrace in Singapore. Wil hij zijn ongekende reeks van tien opeenvolgende GP-zeges nog verder oprekken, moet hij op het krappe stratencircuit morgen voorbij heel wat coureurs zien te komen. De eerste startrij is voor de Ferrari’s, met Carlos Sainz op pole position.

 

 

De klap was tot in de Paddock Club, aan het einde van het rechte stuk bij start/finish hoorbaar. De mensen op de volgepakte tribunes tegenover de pitboxen veerden simultaan op, hun handen van schrik voor hun ogen slaand. Beloofde de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore al niet spectaculair genoeg te worden, zorgde Aston Martin-coureur Lance Stroll voor nog flink wat extra heroïek. Aan het einde van de eerste sessie probeerde de Canadees met man en macht zijn hoge snelheid te behouden terwijl hij de controle over zijn auto begon te verliezen. Het zorgde ervoor dat hij met een gigantische vaart de muur in vloog.

 

tromoto nv

Zijn Aston Martin lag aan diggelen, maar Stroll zelf stapte gelukkig ongedeerd uit. Desalniettemin was het een dramatische kwalificatie geworden voor hem. Zijn crash had bovendien voor flink was chaos in het veld kunnen zorgen. Zeker aangezien vrijwel iedereen in zijn laatste poging zijn snelste rondje reed. Met AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda op plek één, was er voor veel coureurs nog genoeg te winnen. Toch kwamen er niet écht grote slachtoffers door het incident.

 

De kanshebbers voor poleposition konden allemaal aan Q2 beginnen. En het aantal coureurs dat daarvoor in aanmerking kwam, was op het Marina Bay Street Circuit een stuk groter dan we dit seizoen gewend zijn. Want Max Verstappen oogde het hele weekend al kwetsbaar in Singapore. In geen van de vrije trainingen was de wereldkampioen de snelste. Dikwijls moest hij concurrenten van verschillende teams voor zich dulden. ,,We hebben moeite met de balans van de auto”, verzuchtte Verstappen vrijdagavond na de eerste twee vrije trainingen. ,,Er zijn een paar dingen die we niet begrijpen en waar we goed naar moeten kijken. Ferrari is best snel hier, maar wij zijn vooral een stuk slechter dan verwacht.”

De problemen waren een dag later niet opgelost, want het werd voor Verstappen in eigen woorden een ‘absolute shocking experience’. De wereldkampioen had de hele kwalificatie veel te klagen, was betrokken bij verschillende incidentjes waarbij hij anderen eventueel zou hebben gehinderd en werd uitgeschakeld in Q2. De Nederlander kwam maar niet uit de verf, kwam in zijn laatste poging op plek tien terecht en werd daarna nog met 0,007 seconde verbeterd door Liam Lawson, de Nieuw-Zeelandse invaller voor Daniel Ricciardo.

 

Zonder Verstappen en ook teamgenoot Sergio Pérez, die spinde aan het einde van Q2, barstte de strijd om pole position los. Op het moment suprême bewees Sainz opnieuw zijn topvorm en zo veroverde hij zijn tweede pole position op rij, al maakten George Russell (+0,072s) en ook Charles Leclerc (+0,079s) het nog heel spannend.

,,Sinds Monza zit het erg goed met ons vertrouwen”, blikte een dolgelukkige Sainz terug. ,,Het was belangrijk om geen fouten te maken. Ik ben gefocust gebleven, met dit als fantastisch resultaat.” De Spanjaard verwacht op race day dat met name Mercedes sterk voor de dag komt. Hoe dan ook gelooft hij in een goede afloop in Singapore, waar hij de weergaloze reeks van Red Bull hoopt te doorbreken. ,,Ik focus me op mijn eigen race en ga morgen alles geven. Hopelijk is het dan genoeg.”

ad.nl

Share article

Latest articles