QN Sport+ Television N.V.

Kylian Mbappé: ’Ik moest huilen toen ik niet naar Real Madrid mocht gaan’

PARIJS – Als Kylian Mbappé het afgelopen zomer voor het zeggen had gehad, was hij nu geen speler meer van Paris Saint-Germain. In een interview met het Franse RMC geeft de aanvaller toe dat hij de club eind juli verteld heeft dat hij wilde vertrekken.

„Ik wilde niet verlengen en hoopte dat de club op die manier nog een kwalitatieve vervanger zou kunnen aantrekken”, aldus Mbappé. Hij vervolgt: „Eind juli had ik aangegeven te willen vertrekken. Mijn positie was duidelijk. Ik vertelde dat ik wilde vertrekken en ik heb het goed op tijd gezegd.”

Real Madrid zou voor Mbappé 180 miljoen euro hebben geboden maar PSG wees dat aanbod af, hoewel de Franse spits aan zijn laatste contractjaar bezig is. Volgens PSG’s sportief directeur Leonardo zou Mbappé „blijven of vertrekken onder onze voorwaarden.”

Wens van de club

In het interview geeft Mbappé aan dat hij het PSG-bestuur vertelde te zullen blijven als dat de wens van de club was. „Ik heb gezegd, als jullie niet willen dat ik vertrek, dan blijf ik.” De geruchten dat hij inmiddels een rits aan contractverlengingen zouhebben geweigerd, ontkent de wereldkampioen van 2018.

„Mensen zeggen dat ik zes of zeven voorstellen om te verlengen heb geweigerd, dat ik niet meer met Leonardo wil praten, maar dat is absoluut niet waar. Men heeft mij gezegd: ’Kylian, nu spreek je met de voorzitter’.”

Altijd gelukkig geweest

Mbappé ontkent tevens met klem gewacht te hebben tot eind augustus en het einde van de transferperiode om een vertrek bij PSG te forceren. Volgens de Fransman maakte hij zijn transferwens op tijd duidelijk zodat PSG een kwaliteitsvolle vervanger zou kunnen aantrekken.

„PSG is een club die mij veel heeft gegeven. In mijn vier jaar hier ben ik altijd gelukkig geweest, en ik ben het nog. Ik maakte het redelijk snel bekend zodat de club kon reageren. Het was mijn wens dat iedereen er goed zou uitkomen, dat we een goede deal zouden kunnen sluiten, en daar heb ik mij aan gehouden.”

Vertrekwens naar Real Madrid

Aan de vertrekwens van Mbappé is sindsdien echter niets veranderd, zegt hij juist nu weer in een interview met L’Equipe.

„Het was een logische stap geweest om afgelopen zomer te vertrekken”, zegt de Franse international. „Mijn ambitie was ook duidelijk. Ik wilde PSG alleen verlaten voor Real Madrid. Real bracht ook een bod uit en ik dacht dat mijn tijd in Parijs erop zat. Ik moest huilen toen ik hoorde dat ik niet naar Madrid kon gaan.”

Droomtrio

Het contract van Mbappé bij de koploper van de Ligue 1 loopt na dit seizoen af. „We hebben al twee maanden niet gepraat over contractverlenging, sinds ik heb gezegd dat ik wil vertrekken.”

Paris Saint-Germain nam Mbappé in 2017 over van AS Monaco. In eerste instantie op huurbasis, een jaar later werd de overstap definitief. PSG betaalde naar verluidt een bedrag dat inclusief bonussen kan oplopen tot maar liefst 180 miljoen euro. Mbappé maakte al bijna 140 doelpunten voor de Parijzenaars, waarmee hij vorig jaar de finale van de Champions League bereikte.

De Fransman, die in 2018 met zijn land wereldkampioen werd, vormt de voorhoede van PSG met Neymar en de van FC Barcelona overgekomen Lionel Messi.

 

 

Bron:Telegraaf.nl