QN Sport+ Television N.V.

LA Lakers één zege verwijderd van zeventiende NBA-titel

Los Angeles Lakers heeft de zeventiende NBA-titel voor het grijpen. De club uit Californië won in de bubbel in Disney World in Orlando het vierde duel in de NBA-finale van Miami Heat. De ploeg van LeBron James nam in het vierde kwart afstand van de tegenstander uit Miami en won met 102-96.

De stand in de best-of-seven-serie is 3-1 in het voordeel van de ploeg uit Los Angeles. Als ze vrijdag het vijfde duel winnen zijn de Lakers kampioen. James zorgde voor 28 punten bij de Lakers. Anthony Davis voegde daar 22 punten aan toe en Kantavious Caldwell-Pope was goed voor 15 punten. Miami zette daar 22 punten van Jimmy Butler en 21 van Tyler Herrero tegenover. Bam Adebayo scoorde 15 punten.

Het duel ging lang gelijk op, waarbij de Lakers veelal een paar puntjes voorsprong namen. Heat kwam in het vierde kwart nog terug tot 83-83 en lag met drie minuten te spelen maar twee punten achter. Na een misser van Butler en een driepunter van Caldwell-Pope was het verschil definitief gemaakt. ,,Er waren aan het einde enkele momenten van de waarheid, en waarschijnlijk komt het erop neer dat zij die momenten van de waarheid hebben gewonnen”, zei Heat-coach Erik Spoelstra. ,,Het kwam neer op het maken van acties. Zij maakten gewoon meer acties en schoten meer om het af te maken.”

Voorzichtig

Lakers-topscorer James: ,,Het voelde alsof beide teams voorzichtig waren en de situatie begrepen waarin ze zichzelf hadden gebracht. Extra balbezit hebben, bedachtzaam aanvallen en verdedigend geen fouten maken, daar ging het allemaal om.”

Zo kan Lakers vrijdagnacht (03.00 uur Nederlandse tijd) de eerste titel sinds 2010 pakken, in het jaar waarin clublegende Kobe Bryant in januari verongelukte met de helikopter.

LeBron James van LA Lakers viert de overwinning. De ploeg uit Californië heeft de zeventiende NBA-titel voor het grijpen.

 LeBron James van LA Lakers viert de overwinning. De ploeg uit Californië heeft de zeventiende NBA-titel voor het grijpen.

Anthony Davis is blij met de zege.

 Anthony Davis is blij met de zege.

Bron: AD.nl