QN Sport+ Television N.V.

Lacazette laat specialiteit op het juiste moment zien

Na een matige reeks heeft Arsenal weer eens een wedstrijd gewonnen. Zondagavond werd Premier League-hekkensluiter Sheffield United verslagen. Zonder de zieke Pierre-Emerick Aubameyang namen Alexandre Lacazette en Gabriel Martinelli Arsenal bij de hand.

Vooral voor Martinelli was het fijn om weer eens trefzeker te zijn in de Premier League. Het Braziliaanse talent brak razendsnel door in Londen, maar kwam door blessureleed weinig aan spelen toe dit seizoen. Tegen Sheffield kreeg hij weer een basisplaats en die bekroonde hij met zijn eerste Premier League-goal sinds 21 januari 2020.

Martinelli werkte twintig minuten voor tijd de 0-2 binnen op Bramall Lane, in de eerste helft had Lacazette de score al geopend na een schitterende aanval door het centrum. Arsenal kon een succesje wel gebruiken, de club had al vier duels op rij niet gewonnen. Het ging in de Premier League mis tegen West Ham United en Liverpool, terwijl er in de Europa League niet werd gewonnen van Slavia Praag en Olympiakos Piraeus. De avond werd nog mooier na de tweede goal van Lacazette, alweer zijn tiende uitdoelpunt in de Premier League dit seizoen.

 

Arsenal kan dus met een goed gevoel afreizen naar Tsjechië, waar de returnwedstrijd tegen Slavia Praag op het programma staat. Ondanks deze overwinning staat Arsenal slechts negende in de competitie en dus moet de club de hoop op Champions League-voetbal ergens anders vandaan halen. Via de Europa League kan het miljardenbal ook bereikt worden, maar dan heeft de club wel een uitdoelpunt nodig in Tsjechië na de 1-1 in de heenwedstrijd. Met specialist Lacazette in huis lijkt dat geen probleem te zijn.

vi.nl