Lazio: De Vrij had niet moeten spelen

De clubleiding van Lazio Roma is verbolgen over het meespelen van verdediger Stefan de Vrij in de EK-kwalificatiewedstrijd zondag in en tegen Turkije (3-0). Volgens de medische staf van de Italiaanse club was na het thuisduel met IJsland (0-1) afgelopen donderdag al duidelijk dat de aangeslagen oud-Feyenoorder met Oranje drie dagen later niet in actie had mogen komen.

“Hij had na de wedstrijd tegen IJsland al vocht in de linkerknie, kreeg ik te horen”, liet de clubarts van Lazio woensdag in de Italiaanse krant La Repubblica weten. “Hij had daarom beter aan de kant kunnen blijven.”

Nader onderzoek in Itali√ę heeft uitgewezen dat er bij De Vrij een ontsteking in zijn linkerknie zit. Hij mist sowieso komend weekeinde de competitiewedstrijd tegen Udinese. De Vrij zei na het duel in Turkije, waarin hij bij de eerste treffer in de fout ging en in de rust werd gewisseld, dat hij de beslissing om te spelen samen met de technische en medische staf van Oranje had gemaakt. Volgens De Vrij heeft hij nu weer last van een oude knieblessure.

Telesport

Share article

Latest articles