LeBron James verbreekt contract bij Miami Heat

Wat er al een tijdje zat aan te komen, is nu ook officieel. LeBron James, momenteel een van de beste basketballers ter wereld, heeft zijn contract bij Miami Heat verbroken. Daardoor wordt ‘King James’ een vrije speler en kan hij kiezen uit verschillende ploegen. Ook Miami is nog een optie.

LeBron James ondertekende in 2010 een contract bij Miami. Hij deed dat tegelijkertijd met Dwyane Wade en Chris Bosh, wat hen de titel ‘Big Three’ opleverde.

Na vier succesvolle jaren met vier opeenvolgende Finals en twee titels, heeft LeBron James gekozen om zijn contract, dat nog twee jaar doorliep, te verbreken.

Opties King James
Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs te betekenen dat de viervoudige MVP een andere club zal opzoeken. In de NBA gelden nu eenmaal enkele ingewikkelde financiĂ«le regels. Zo zou James bij de Heat ook een nieuwe verbintenis kunnen tekenen tegen een lager salaris. Dat zou de club financiĂ«le ruimte geven om andere topspelers – Carmelo Anthony wordt genoemd – een contract te geven.

Andere clubs die geĂŻnteresseerd zijn in de diensten van King James zijn onder andere Houston Rockets, Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers, Cleveland Caveliers (zijn ex-ploeg) en Chicago Bulls. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

ad.nl

Share article

Latest articles