Lewis Hamilton zet de toon in Bahrein

Mercedes gaat door met waar het in Maleisiƫ gebleven was, namelijk domineren. De eerste twee plaatsen worden ingenomen door Lewis Hamilton en Nico Rosberg, terwijl Giedo van der Garde en Robin Frijns meters maken voor Sauber respectievelijk Caterham.

Het zijn de Nederlanders die het bal openen in Bahrein. Robin Frijns noteert als eerste een tijd, gevolgd door Giedo van der Garde die voor het eerst kennis maakt met de Sauber. Frijns maakt gretig gebruik van zijn tijd in de CT05 en rijgt het aantal ronden aaneen. De Limburger is uiteindelijk de meest productieve man op de baan en blijft bovendien teamgenoot Ericsson voor. Van der Garde geeft in een totaal van twintig ronden drie tienden toe op Adrian Sutil.

Na een halfuurtje heeft vrijwel iedereen zijn naam op de tijdenlijsten gezet, Felipe Massa en Marcus Ericsson uitgezonderd. Lewis Hamilton en Nico Rosberg voeren namens het Mercedes het veld aan, gevolgd door de altijd maximaal presterende Nico HĆ¼lkenberg.

Opmerkelijk moment dan in de pits bij Ferrari. Fernando Alonso stuurt zijn bolide naar buiten, maar enkele tientallen meters verder stopt hij. Wat wil het geval? Zijn F14 T is voorzien van drie medium banden en Ć©Ć©n zachte band. Een knullige fout, maar een die uiteraard snel verholpen kan worden.

Een andere, nog relatief onbekende naam is die van Felipe Nasr. De Braziliaan houdt Valtteri Bottas in de eerste vrije training aan de kant en mag zijn talenten tentoonspreiden in de Williams. Dat doet hij naar behoren. Het optreden mag je nauwelijks opmerkelijk noemen, maar slecht is het ook zeker niet. Massa is na anderhalf uur een halve seconde sneller.

Bij Lotus zal men ondertussen tevreden zijn met het aantal ronden die beide coureurs zo vroeg in het weekend al weten te rijden. Romain Grosjean gaf in Maleisiƫ door te finishen al aan dat de opwaartse lijn is ingezet en die trend lijkt hij samen met zijn teamgenoot door te trekken in Bahrein. Snel lijken ze overigens nog niet. Het Lotus-duo moet genoegen nemen met tijden in de achterhoede.

Met nog vijftien minuten te gaan duikt Fernando Alonso als eerste onder de 1.38, vier tienden los van het Mercedes-span. Nico Rosberg verwijst de Spanjaard enkele momenten later echter alweer naar de tweede plaats, maar moet op zijn beurt teamgenoot Hamilton even later voor zich dulden. De strijd om de eerste plaats duurt zodoende enige tijd voort. Tot op dat moment zijn alle ronden nog gereden op de medium-compounds. Het zachtste rubber wordt gespaard voor de momenten die gelijk zijn aan die tijdens de race, namelijk onder een donkere sterrenhemel, maar op een kunstmatig verlichte baan.

Mercedes houdt aan het eind van de rit vast aan de twee snelste tijden, gevolgd door Fernando Alonso en Nico HĆ¼lkenberg. Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo blijven namens Red Bull vooralsnog steken op de plekken tien en veertien.

formule1.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter