Li Na: Trots op wat ik voor China heb betekend

Li Na zette het vrouwentennis in China op de wereldkaart en daar is de tweevoudig grandslamwinnares trots op. ‘Wat ik voor mezelf heb bereikt, overtrof al mijn stoutste verwachtingen. Maar wat ik heb betekend voor mijn land, daar ben ik het meest trots op’, schrijft de 32-jarige winnares van Roland Garros en de Australian Open in haar brief, waarin ze haar afscheid van het tennis aankondigt. ‘In 2008 waren er twee proftoernooien voor tennis in China, nu zijn het er tien.’

Een van die toernooien is in haar woonplaats Wuhan. ‘Dat vind ik echt ongelooflijk. Serena Williams, Maria Sharapova en Venus Williams, de beste vrouwelijke tennissters ter wereld, spelen in mijn achtertuin.’

Li Na wil de tennissport in China door laten groeien. Er zijn plannen voor haar eigen tennisacademie waar talenten zich verder kunnen ontwikkelen. Ook wil ze meer doen voor de minder bedeelde kinderen in China. ‘Ik wil mensen in nood helpen.’

ad.nl

Share article

Latest articles