Lionel Messi en co aan de zuurstof voor WK-kwalificatieduel in Bolivia

In de Zuid-Amerikaanse kwalificaties voor het WK voetbal van 2026 speelt Argentinië dinsdagavond in en tegen Bolivia. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat het stadion in La Paz op een hoogte van meer 3500 meter boven zeeniveau ligt. De Argentijnen nemen alvast de nodige voorzorgsmaatregelen.

tromoto nv

Het Estadio Hernano Siles in de Boliviaanse hoofdstad La Paz bevindt zich om precies te zijn op een hoogte van 3637 meter en is daardoor Ă©Ă©n van de hoogst gelegen stadions ter wereld. Een immense hoogte, zeker als je weet dat het dak van de Vuelta dit jaar lag op de Tourmalet met nog geen 2200 meters boven zeeniveau.

Daarom ondernemen Messi en co de nodige voorzorgsmaatregelen voor hun trip naar La Paz. Eerst en vooral reisde de selectie al een aantal dagen vroeger af om te wennen aan de omstandigheden. Maar Liverpool-middenvelder Alexis Mac Allister toonde op sociale media hoe het nog een stapje verder ging dan dat. De Liverpool-middenvelder nam z’n verkregen zuurstoffles alvast in gebruik. Geen overbodige luxe, want met de ijlere lucht is het veel moeilijker om natuurlijk te ademen.

In het verleden zorgde de FIFA ervoor dat wedstrijden boven de 2500 meter niet meer toegelaten werden omdat teams zich niet optimaal zouden kunnen aanpassen aan de omstandigheden, maar voor het stadion in Bolivia maakte het een uitzondering.

De Argentijnen begonnen vrijdag goed aan de WK-kwalificatie met een 1-0-zege over Ecuador. Lionel Messi tekende voor het enige doelpunt in Buenos Aires.

Telesport

Share article

Latest articles