QN Sport+ Television N.V.

Liverpool geeft zege weg in bizarre slotfase

Liverpool heeft door een doelpunt in de extra tijd twee punten verspeeld tegen Newcastle United. De treffer van Joe Willock viel in de zesde minuut van de blessuretijd en zorgde voor de 1-1-eindstand. Kort ervoor leek de gelijkmaker al te zijn gevallen, maar scheidsrechter André Marriner keurde een doelpunt van Callum Wilson af wegens hands.

Newcastle meende recht te hebben op een strafschop omdat Wilson voordat hij de bal met de hand beroerde een duw had gekregen. Liverpool leek ermee weg te komen tot Willock alsnog toesloeg: 1-1.

 

Mohamed Salah had de thuisploeg al in de derde minuut op voorsprong gezet. Daarna volgden tal van mogelijkheden de score uit te breiden via onder meer Sadio Mané en Salah. Omdat de tweede treffer uitbleef hield Newcastle lang hoop op een punt.

Het betekende duur puntenverlies voor Liverpool dat naar de vierde plaats leek te klimmen, een plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League.

Everton profiteert van blunder Arsenal-doelman

Everton blijft in de race om de Europese tickets in de Premier League. De club uit Liverpool van coach Carlo Ancelotti won vrijdagavond met 1-0 bij Arsenal na een blunder van doelman Bernd Leno. Een voorzet van Richarlison een kwartier voor tijd ging door de benen van de Duitse doelman en via een van de benen in het doel.

Telesport