Liverpool straft geklungel van Leipzig genadeloos af

Liverpool heeft het matige vormpeil van de laatste weken even achter zich gelaten. De huidige landskampioen van Engeland, die al weken worstelt in de Premier League en drie nederlagen op rij leed, bleek in de Champions League verrassend een paar maatjes te groot voor RB Leipzig: 0-2.

De nummer twee van de Bundesliga was juist aan een goede reeks bezig met vier zeges op rij. De ploeg begon dan ook vol vertrouwen aan de heenwedstrijd in de achtste finales van het miljoenenbal, wetende dat Liverpool ook nog eens met de nodige blessures kampt.

Maar na een flitsend begin van Leipzig – de openingskans van de Duitsers belandde met een snoekduik van Dani Olmo op de paal – bleef er van de recente vorm van Leipzig helemaal niets meer over.

Jordan Henderson en Christopher Nkunku in duel om de bal.

Wellicht had het met de locatie te maken, de Puskås Aréna in Boedapest. Geen bekend stadion voor de Duitse ploeg, maar Leipzig moest uitwijken naar een ander land, aangezien Duitsland volgens de geldende coronamaatregelen geen reizigers uit Engeland toelaat.

Na een kwartier spelen kreeg Liverpool zijn eerste grote kans; Mohamed Salah stond na een goede steekpass oog in oog met Leipzig-doelman PĂ©ter GulĂĄcsi, maar de Hongaar wist de inzet van Salah nog maar net te blokken met zijn schouder.

Nadat in dezelfde minuut Roberto Firmino in het zijnet had geschoten en halverwege de eerste helft ook Sadio Mané nog een fraaie kopkans voor Liverpool om zeep had geholpen, werd langzaamaan duidelijk dat het qua doelpunten weleens een schaarse avond zou kunnen worden. Ook Andrew Robertson kon een brilstand bij rust niet voorkomen; zijn slimme lob verschalkte wel de doelman, maar de bal zeilde nipt over het doel.

Peter GulĂĄcsi stond te ver voor zijn doel bij een schot van Robertson; gelukkig voor de doelman zeilde de bal over zijn doel.

Na de thee leek Leipzig dan toch op weg naar de openingstreffer, toen Christopher Nkunku de diepte in werd gestuurd. Hij ging voor een bekeken schot, maar Alisson doorzag de truc en kreeg er nog net zijn vingers tegenaan.

Het was Liverpool dat, terecht, op voorsprong kwam. Na wederom geklungel in de Duitse defensie, dat voor rust al tot de nodige kansen voor Liverpool had geleid, strafte Salah het dit keer genadeloos af. Hij onderschepte de pass van Marcel Sabitzer en schoof de bal eenvoudig langs GulĂĄcsi.

Nog geen vijf minuten later bewees Nordi Mukiele dat het gestuntel van zijn ploegmaat een gezamenlijk falen betrof. Hij werkte de hoge bal niet adequaat weg en Mané was er als de kippen bij om het duel in Engels voordeel te beslissen. In het laatste halfuur kon Leipzig geen vuist meer maken.

10 maart

Over drie weken is de return in Liverpool.

 

 

Bron: NOS.nl

Share article

Latest articles