QN Sport+ Television N.V.

Liverpool vreest voor kruisbandblessure Virgil van Dijk

LIVERPOOL – Trainer Jürgen Klopp en zijn club Liverpool maken zich zorgen over de ernst van de blessure van verdediger Virgil van Dijk. Volgens beIn Sports zou hij al een mri-scan gehad hebben en zou er een kruisbandblessure geconstateerd zijn.

„Het is niet goed met Virgil”, aldus de Duitse coach. „Normaal speelt hij altijd door met pijn, hij mist nooit een wedstrijd. Ik weet niet hoe slecht het is, maar het ziet er niet goed uit.”

De Nederlandse verdediger moest al na vijf minuten naar de kant tijdens de stadsderby met Everton. Van Dijk kwam in botsing met doelman Jordan Pickford en blesseerde daarbij zijn rechterknie. De keeper ging wild het duel in maar kreeg geen strafschop tegen omdat Van Dijk buitenspel stond. De scheidsrechter besloot ook geen kaart uit te delen, waar een rode kaart misschien wel op zijn plaats leek.

Het is dus uiterst onzeker of Van Dijk woensdag met Liverpool kan meedoen in de uitwedstrijd tegen Ajax in de Champions League. Van Dijk kwam de afgelopen twee weken in actie voor het Nederlands elftal tegen Mexico, Bosnië en Herzegovina en Italië.

BeIN Sports zou informatie hebben gekregen dat Van Dijk er minimaal zeven tot acht maanden uitligt door een kruisbandblessure. Hierdoor komt het EK van 2021 ernstig in gevaar voor de aanvoerder van Oranje.

Het zou voor het Nederlands elftal het tweede kopstuk zijn binnen tien maanden dat een kruisbandblessure oploopt. In december 2019 scheurde aanvaller Memphis Depay ook zijn kruisband af.

Telesport