Loting kwartfinales CL

De loting voor de kwartfinales van de Champions League heeft wederom een aantal fraaie affiches opgeleverd. Topfavorieten als bekerhouder¬†Bayern M√ľnchen,¬†Real Madrid¬†en¬†Barcelona¬†ontliepen elkaar, maar ontmoetingen als¬†Manchester United¬†– Bayern en Barcelona – Atl√©tico Madrid zijn alvast een garantie op veel spektakel. Real Madrid krijgt de kans om revanche te nemen op Borussia Dortmund, dat vorig jaar in de halve eindstrijd te sterk bleek.

De laatste ontmoeting is die tussen de Franse landskampioen Paris Saint-Germain en Chelsea. Qua namen springt het duel tussen United en Bayern het meest in het oog, al zijn de Duitsers dit jaar zwaar favoriet. United had in de achtste finales al veel moeite met Olympiacos Piraeus en wist zich ternauwernood bij de laatste acht van Europa te scharen. In de eigen Premier League staat het elftal van David Moyes ver achter op koploper Chelsea.

Barcelona wacht met Atlético eveneens een zware opgave. Beide clubs zijn in de Primera División samen met Real Madrid in een felle strijd verwikkeld om de eerste plaats en ontlopen elkaar weinig. Op 11 januari jongstleden troffen los Azulgrana en los Colchoneros elkaar nog in competitieverband en daar bleek hoe klein de verschillen zijn. Het duel in het Estadio Vicente Calderón van Madrid eindigde in 0-0.

Het dit seizoen vrijwel ongenaakbare Real Madrid zal er alles aan willen doen om het debacle van een klein jaar geleden weg te poetsen. De ook toen zwaar favoriete Spanjaarden verslikten zich in de halve finale lelijk in Borussia en verloren op Duitse bodem afgetekend met 4-1. De 2-0 in eigen huis had daardoor geen waarde meer.

De wedstrijden:

Barcelona РAtlético Madrid
Real Madrid – Borussia Dortmund
Paris Saint-Germain – Chelsea
Manchester United – Bayern M√ľnchen

De kwartfinales worden gespeeld op 1/2 en 8/9 april.

Voetbalzone.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter