QN Sport+ Television N.V.

Löw blijft bondscoach van Duitsland

Joachim Löw blijft ondanks de pijnlijke uitschakeling op het WK aan als bondscoach van Duitsland. Dat heeft de Duitse voetbalbond bekendgemaakt.

Titelhouder Duitsland werd in Rusland voor het eerst in de WK-historie in de groepsfase uitgeschakeld na nederlagen tegen Mexico en Zuid-Korea. Tussendoor werd alleen van Zweden gewonnen.

Löw verlengde voor het WK zijn contract tot en met het WK van 2022 in Qatar, maar door het vroege vertrek uit Rusland was er twijfel ontstaan over zijn houdbaarheid. “Het is nu te vroeg om te praten over blijven of weggaan”, zei Löw vlak na de met 2-0 verloren wedstrijd tegen Zuid-Korea waardoor uitschakeling een feit werd.

De Duitse bond liet eerder al weten nog altijd vertrouwen te hebben in de coach. Zes dagen na de uitschakeling heeft Löw zelf ook de knoop doorgehakt om te blijven.

Löw is al sinds juli 2006 bondscoach van Die Mannschaft. Onder hem veroverde Duitsland de wereldtitel in 2014, zilver op het EK van 2008 en brons op het WK van 2010. Vorig jaar nog won Duitsland de Confederations Cup.

 

 

Bron: NOS.nl