Löw weet het even niet

De overeenkomst met Oranje is navenant. Groots op het wereldkampioenschap in Brazilië, teleurstellend bij de start van de EK-kwalificatiereeks. Duitsland werd deze zomer overtuigend wereldkampioen. Maar de ploeg van Joachim Löw heeft in de eerste wedstrijden na de zomer nog niet kunnen overtuigen.

Zonder een handvol internationals die na het wereldkampioenschap stopten, staat de Duitse ploeg na drie duels op de vierde plaats in groep D. De achterstand op Polen en Ierland is nog te overzien; drie punten.

Teamchef Löw wist dinsdagavond na de nieuwe deceptie tegen Ierland (1-1, met de Ierse gelijkmaker ver in de extra tijd) niet wat hij ervan moest denken. “We hebben in de laatste minuten naïef gespeeld. Daar heb ik geen verklaring voor. We hadden de wedstrijd rustig moeten uitspelen. Nu zijn we allemaal natuurlijk teleurgesteld”, bekende Löw, die zaterdag met Die Mannschaft in en tegen Polen ook al een zware dreun incasseerde (2-0).

Deceptie

Toni Kroos, de maker van de Duitse treffer, wilde niet van een ramp spreken. “Dan moet er voor mij wel iets anders gebeuren, wil ik zo’n woord in de mond nemen. Een deceptie is het natuurlijk wel. Dit gelijkspel was volkomen onnodig.”

nos.nl

Share article

Latest articles