Luis Enrique boos: Ben jij van Real Madrid TV ofzo

Barcelona-trainer Luis Enrique is maandag enigszins uit zijn slof geschoten. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Manchester City werd verdediger Gerard Piqué naar een uitstapje met Lionel Messi en Chelsea-middenvelder Cesc Fabregas gevraagd. Dat zinde de coach van de Catalaanse grootmacht maar niets.

De avond voor vertrek naar Manchester, waar dinsdag het eerste van twee duels om een kwartfinaleplek plaatsvindt, gingen Piqué en Messi met hun voormalige ploeggenoot op stap. Fabregas, die van 2011 tot en met medio 2014 voor de Catalanen uitkwam, vergezelde de twee oud-ploeggenoten in Barcelona tijdens een avondje uit.

‘Mijn etentje met Cesc en Messi van gisteren; dat is mijn privéleven’, zo luidde de korte toelichting van Piqué, die al snel bijval kreeg van zijn trainer. Luis Enrique hekelde de vraag van een Guardian-journalist. ‘Ben jij van Real Madrid TV ofzo?’, zo luidde de schimpscheut.

Moraal
Luis Enrique kwam ook aan bod over de wedstrijd in Manchester. Daarin hoopt Barcelona zich te herstellen van het verrassende thuisverlies tegen Málaga van zaterdag. ‘Er is bij ons daardoor helemaal geen sprake van een bedrukte stemming’, ontkende Luis Enrique. ‘We hebben verloren terwijl we daarvoor elf keer op rij wonnen. Als we nu een wedstrijdje verliezen en de komende elf duels weer winnen, hoor je mij niet klagen. Onze moraal is prima. Het is ook alleen maar mooi dat we drie dagen na de nederlaag de kans krijgen dat weer goed te maken.’

Voor Piqué is het een terugkeer in Manchester, waar hij tussen 2004 en 2008 voor rivaal en stadgenoot United uitkwam. ‘Ik heb hier enkele jaren gewoond en koester mijn herinneringen aan Manchester. Het gaat morgen in ieder geval zwaar worden’, weet de verdediger. ‘We spelen tegen een van de vijf beste ploegen ter wereld.’

vi.nl

Share article

Latest articles