Magic Johnson wil de Los Angeles Clippers kopen

Volgens de zeer betrouwbare Adrian Wojnarowski wil Magic Johnson, gesteund door zeer rijke vrienden, de Los Angeles Clippers kopen. Het eigenaarschap is momenteel in handen van Donald Sterling, maar deze staat onder druk nadat zijn misselijkmakende, racistische uitsprakenĀ op straat kwamen te liggen.

ā€œMagic is zeer geĆÆnteresseerdā€, vertelde een vriend van Johnson aanĀ Yahoo Sports. Het zou in de ogen van velen de perfecte oplossing zijn voor de moeilijke situatie waarin de Clippers zich bevinden. NBA commissaris Adam Silver wacht momenteel de zware taak een sanctie uit te voeren, als uit onderzoek blijkt dat de stem op de audiotape daadwerkelijk die van Sterling is. De komst van Magic Johnson, wiens naam duidelijk wordt genoemd op de tape, zou een geschenk uit de hemel zijn voor Silver en de Clippers.

De toekomst voor de Clippers is momenteel onzeker. Willen Doc Rivers, Chris Paul en Blake Griffin spelen voor een eigenaar die niet metĀ ā€œblacksā€Ā geassocieerd wil worden? Wie zou dat Ć¼berhaupt wel willen? De komst van Magic zou direct de toekomst van de Clippers veilig kunnen stellen en het zou Sterling bovendien een flink bedrag opleveren. De franchise zou ongeveer miljard dollar kunnen opleveren. Een verkoop lijkt sowieso onvermijdelijk. De gehele league heeft zijn haat uitgesproken over de langstzittende eigenaar in de NBA en de tachtigjarige Sterling kan onmogelijk nog een wedstrijd van zijn eigen team bezoeken.

ā€œHet plan is 100 procent door Magic zelf bedachtā€, meldt een bron vanuit die league die zich bezig houdt met de verkoop van teams. Het is bekend dat Magic al jaren de Los Angeles Lakers wil kopen, maar de familie Buss heeft hem meerdere malen verzekerd dat de franchise niet te koop is. Dit lijkt een mooi moment om het andere team uit de stad waar hij groot werd over te nemen. Magic is overigens ook al in het bezit van de Los Angeles Dodgers.

Dit lijkt het ultieme ontsnappingsplan en zou de NBA zeer ten goede komen. Dag Sterling, hallo Magic!

sportamerika.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter