Manchester City in zetel na zege op Gladbach in uitduel in Boedapest

Manchester City is hard op weg naar de kwartfinales van de Champions League. De eerste confrontatie met Borussia Mönchengladbach in de eerste knock-outronde leverde de ploeg van manager Pep Guardiola een verdiende 2-0 uitzege op.

Een echt thuisduel was het overigens niet voor Gladbach. Engelse clubs zijn vanwege de coronapandemie niet welkom in Duitsland en daarom werd de wedstrijd tegen de koploper in de Premier League afgewerkt in de Puskås Aréna in Boedapest.

City domineerde de hele wedstrijd. Het overwicht leverde voor rust alleen een goal op van Bernardo Silva, die feilloos inkopte uit een afgemeten voorzet van JoĂŁo Cancelo. Na de rust voerde Gabriel Jesus, die eerder een enorme kans had gemist, na een soepele aanval de score op.

Borussia werd in de reguliere speeltijd één keer gevaarlijk (een mooi hakje van Alassane Pléa ging naast) en vroeg bij een duel tussen Cancelo en Jonas Hofmann vergeefs om een penalty. In de extra tijd stuitte invaller Hannes Wolf nog op doelman Ederson.

Zegereeks

Manchester City heeft nu de laatste 19 duels in alle competities gewonnen. De return in Manchester op 16 maart kan de 25ste zege op rij worden, maar dan moet de ploeg van Pep Guardiola de tussenliggende vijf duels – waaronder de derby van Manchester op 7 maart – wel zien te winnen.

 

Bron: NOS.nl

Share article

Latest articles