Manchester City vergeet ruim te winnen van Sheffield United

AMSTERDAM – Manchester City blijft maar winnen. Tegen Sheffield United – dat midweeks zijn eerste overwinning had behaald tegen Manchester United – ging het weliswaar moeizaam, maar gewonnen werd er wel met 1-0.

Het leek er even op dat Manchester City voor rust flink uit zou halen, net zoals afgelopen dinsdag toen het West Bromwich Albion alle hoeken van het veld liet zien met een 0-4 ruststand. Ook nu was het vroeg raak. Ferran Torres zette sterk door in een duel met twee tegenstanders, waarna zijn voorzet afgerond werd door Gabriel Jesus.

Daarna vergat Manchester City eigenlijk om de 2-0 te maken, waardoor het Sheffield in leven hield. David Silva en Gabriel Jesus hadden met name zorgvuldiger met de geboden kansen om moeten gaan. De hekkensluiter van de Premier League was echter niet in staat om zelf veel te creëren en dus werd het een nipte overwinning voor de koploper.

Voor City was het al de twaalfde overwinning op een rij in alle competities. City heeft nu vier punten meer dan Manchester United, dat zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Arsenal wacht.

Winst voor Van Aanholt en Riedewald
Verder won Crystal Palace met Patrick van Aanholt in de basis met 1-0 van Wolverhampton Wanderers. Eberechi Eze maakte na een uur de enige treffer van de wedstrijd. Op dat moment stond ook de in de pauze ingebrachte Jaïro Riedewald al op het veld. Bij de Wolves werd Ki-Jana Hoever kort na het doelpunt gewisseld.

Het degradatieduel tussen West Bromwich Albion en Fulham eindigde in 2-2. Bij Fulham viel Kenny Tete vlak voor tijd in.

Telesport

Share article

Latest articles