Mandzukic is terug in Serie A en moet oude liefde van titel houden

AC Milan heeft zich versterkt met Mario Mandzukic. De 34-jarige spits heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend.

Mandzukic verliet een jaar geleden Europa. Destijds was hij na 4,5 seizoen bij Juventus uit beeld geraakt en koos de Kroaat voor een lucratief avontuur bij Al-Duhail in Qatar. Mede door de coronacrisis mislukte de periode aldaar en liet hij in juli al zijn contract ontbinden. Sindsdien was hij transfervrij.

De koploper van de Serie A was nog op zoek naar een extra aanvaller en heeft die met Mandzukic nu gevonden. Bij AC Milan, waar Zlatan Ibrahimovic zich al verheugde op zijn komst, moet de spits dus proberen zijn oude liefde Juventus van de Scudetto te houden.

In Milaan wordt Mandzukic herenigd met Ante Rebic. Samen stonden ze met Kroatië in de WK-finale van 2018. Eerstgenoemde maakte daarin twee goals, waarvan één in zijn eigen goal. Uiteindelijk verloren de Kroaten met 4-2 van Frankrijk.

Voor zijn periode in Turijn kwam Mandzukic uit voor Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern München en Atlético Madrid. In zijn loopbaan werd de Kroaat al negen keer landskampioen. Met Milan wil hij daar dus een tiende titel aan toevoegen.

vi.nl

Share article

Latest articles