QN Sport+ Television N.V.

Mankoe: “Dames nooit alleen achtergelaten in Puerto Rico”

Bidjai Mankoe, penningmeester van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en delegatieleider van de vrouwen nationale selectie, betreurt het feit dat er onjuiste en niet geverifieerde informatie in de samenleving wordt gedeeld over het achterblijven van 5 spelers op de luchthaven in Puerto Rico. De Vrouwen Natio speelde een WK-kwalificatiewedstrijd in Mayaguez (Puerto Rico). De delegatieleider zegt dat de dames nooit alleen zijn achtergelaten op de airport te San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico. Mankoe doet tegenover SUN zijn relaas.

De wedstrijd werd gespeeld in Mayaguez, dat is ongeveer 3 uren rijden met de bus vanuit de hoofdstad San Juan. Doordat er stroomproblemen waren in het stadion te Mayaguez, werd de wedstrijd ook eerder gespeeld, rond kwart voor 5 vrijdagmiddag. “Rond 01.00 uur zaterdagochtend kwam de bus ons halen om van Mayaguez naar de airport in San Juan te gaan. Tegen 03.00 uur waren we al op de airport, want de vlucht zou om 05.30 uur zijn. We waren bezig in te checken en ik zorgde daar voor de begeleiding, want bij American Airlines moet voor elke koffer apart US$ 30 betaald worden. De boekingen waren in blokken gedaan, naar de beschikbaarheid van de spelers voor de wedstrijd. Dus het kwam voor dat bijvoorbeeld 5 spelers op 1 ticket waren geboekt. Bij het inchecken zei de dame bij de balie dat in haar systeem deze 5 dames geboekt stonden om vrijdagmiddag terug te keren, dus de dag van de wedstrijd zelf”, geeft Mankoe aan.

 

Volgens de delegatieleider is het nu hoogseizoen voor de vluchten tussen Puerto Rico en de Verenigde Staten (Miami). “Dus vrijwel alle vluchten zijn volgeboekt. De dame bij de balie stelde voor om te rebooken. Tussen San Juan en Miami heb je om de twee uren een vlucht. Ze zou proberen om de dames op de daarop volgende vluchten te plaatsen, al was dat in twee groepen. Mijn ticket was wel in orde voor de vlucht van 05.30 uur. Zo ook van de rest van het team. De dame bij de balie adviseerde mij om alvast te gaan, want de rest zou ze proberen te plaatsen op de vlucht over 2 uren. Na goede afspraken reisde ik alvast af. Ik had internet op mijn mobiel tijdens de vlucht en was in contact met de overige 5 dames die met de volgende vluchten zouden afreizen”, geeft Mankoe de situatie weer.

 

“Terwijl ik richting Miami vloog en de 5 dames op de volgende vlucht moesten wachten op de airport, bleek dat ze toch zijn weggegaan van daar. Ik vermoed dat iemand uit Nederland ze verkeerde informatie had doorgegeven. Ik maakte meteen contact met de SVB-voorzitter, die direct contact maakte met de Puerto Ricaanse voetbalbond. Intussen werd alles geregeld voor de opvang van de 5 dames bij het airporthotel. Ik land om 08.10 uur op de airport in Miami en doe meteen een rebooking om terug te keren naar San Juan. Die vlucht was om 09.00 uur. Tegen 11.00 uur kom ik weer in Puerto Rico aan. Intussen waren de dames al ingecheckt in het hotel en hadden al gegeten. Ik heb ze wat geld gegeven om persoonlijke spullen te kopen”, laat Mankoe optekenen.

 

DTSNV

Volgens Mankoe hebben ze door de volle vluchten weer op de maandag plaatsen kunnen krijgen op de vluchten. “En wij zijn niet samen met ons zessen op een vlucht geplaatst. Ook op de zondag moesten we in twee vluchten afreizen naar Miami. Wat op de zaterdag al moest gebeuren. Enkele van de dames moesten zelf in de businessclass, anders was er ook geen plek. We zijn in Miami aangekomen en maandag zijn we samen teruggereisd naar Suriname”, aldus Mankoe over het gebeurde. Volgens hem wordt er verkeerde informatie verspreid, terwijl zaken niet zo zijn.

SUN.sr