Manning breekt NFL-record Favre

Peyton Manning is de nieuwe recordhouder als het gaat om aantal touchdown passes in de NFL. In de wedstrijd van Denver Broncos tegen San Francisco 49ers (42-17 winst) gooide Manning vier touchdown passes, waarmee hij zijn totaal op 510 bracht.

Het oude record van 508 stond op naam van Brett Favre, die in 2010 een punt zette achter een imposante loopbaan in de NFL van liefst twintig jaar. De 38-jarige Manning, die in 1998 debuteerde, had voor zijn 510 passes 246 duels nodig en Favre gooide zijn 508 passes in 302 wedstrijden.

Plagen en videoboodschap
Toen Manning het record brak, kwam hij voor twee verrassingen te staan. Hij wilde de nu al legendarische bal in zijn handen hebben, maar zijn ploeggenoten plaagden hem door die naar elkaar over te gooien. Vervolgens verscheen op het grote scherm een videoboodschap van Favre.

In de aanloop naar het duel met de 49ers had Favre zich al positief uitgelaten over zijn opvolger Manning. “Ik ben echt blij dat juist hij mijn record verbetert, want ik vind hem geweldig. Ik ken hem en zijn familie ook goed. Zijn vader (Archie Manning, red.) was een van mijn idolen.”

nos.nl

Share article

Latest articles